lauantai 23. elokuuta 2014

Huh hellettä ja kasa näyttelyitä

Kyllä se kesä vihdoin tuli (ja meni)! Tosin kesän mukana tulee tietysti lämpö, mikä tuo omat haasteensa harrastamiseen ja tekemiseen yleensä. Lenkit ovat painottuneet iltaan tai sadekuuroihin. Aurinkoisella kelillä tehdyt lenkit ovat olleet lyhyitä ja hitaita, sillä paksuturkkinen koira ei kauheasti jaksa kuumalla hötkyillä. Ei edes Jedi.

Kesäkuun lopulla pyörähdimme Nakkilassa Porin KV näyttelyssä hakemassa tuloksen ERI JUK3 tarkalla ja hyvällä arvostelulla. Esiintyminen ei tällä kertaa ollut aivan parasta mahdollista. Kuuma ja pitkä päivä taisi tehdä tepposensa, mutta mukava päivä oli kaikenkaikkiaan. Näyttelyravaamista ollaan nyt jonkin verran harjoiteltu, sillä Jedi tarjoaa kehässäkin tiukkaa seuraamista kontaktilla (oikeastaan tämä on loistavaa!) vaikka kehässä saisi juosta irti minun reidestä ja mieluiten katse eteen eikä minuun päin. Aina on parannettavaa ja koitan edelleen muistaa pitää sen nutturan sopivan löysällä.. ;)

Jedin mielestä uida voi aina, kun vedet ovat sulia. Nyt tosin ollaan päästy uimaan niin että omistajankin mielestä voidaan puhua rantakeleistä. Uiminen on Jedistä mukavaa puuhaa. Niin mukavaa, että korvat (ja käytöstavat) ovat yleensä jääneet autoon. Veteen on PÄÄSTÄVÄ!!! Eikä sieltä voi tulla pois... Koska muunlainen treenaaminen on ollut syystä tai toisesta tauolla, me ollaan opeteltu kuuntelemaan myös veden läheisyydessä. Palkkaaminen on tässä kohtaa ollut helpointa ikinä! Kuuntele hetki - pääset uimaan! :D Ja samalla ollaan päästy harjoittelemaan sitä korkeilla viettitasoilla kuuntelemista, joten tämähän on ollut tottiksen treenaamista? :D

Lisäksi kuumaan kesään kuuluu muutama muukin näyttely tuon mainitun Nakkilan lisäksi. Erikoisnäyttely Hyvinkäällä ja Maailmanvoittaja Helsingissä olivat ohjelmassa elokuun alussa. Saaliina molemmista näyttelyistä EH ja hyvät, koirannäköiset arvostelut. Parasta molemmissa näyttelyissä oli tietysti hienot koirat ja mukava tunnelma. Hyvinkään näyttelyssä myös hieno ilma suosi meitä, tosin sillä seurauksella että poltin olkapääni ja jalkapöydätkin ottivat hieman liikaa väriä.

Itse hieman jännitin etukäteen Jedin käytöstä ja jaksamista kuumassa kelissä. Jedi kyllä lähtökohtaisesti käyttäytyy, mutta koskaan ennen ei olla vietetty kahta peräkkäistä ja pitkää näyttelypäivää. Epäilykseni osoittautui kuitenkin täysin turhaksi! Jedi jaksoi hienosti molemmat pitkät päivät ja esiintyikin mallikkaasti. Turhaa oli siis jännittäminen tälläkin kertaa. Kumma vain miten sitä onnistuu aina itse murehtimaan asioista etukäteen ja sitten koira kertookin minulle, että "rauhoitu ja rentoudu". On tuo poika vain niin <3

Kuumaan kesään on mahtunut myös vähäsen treeniäkin, mutta kerrotaan niistä lisää myöhemmin! Nyt keskitytään nauttimaan viimeisestä kesälomaviikosta ja palataan arkeen sitten syyskuussa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti